Σκρέκας: Η χρηματοδότηση της έρευνας είναι μοναδικός δρόμος για την καινοτομία
«Πιστεύουμε στην καινοτομία, αλλά ο μοναδικός δρόμος προς αυτήν είναι η χρηματοδότηση της έρευνας και δεν υπάρχει άλλος. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».
Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αφορμή την σημερινή υπογραφή δανειακής σύμβασης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ.), ύψους 143 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει ο υπουργός:
«Υπεγράφη σήμερα η δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ.), ύψους 143 εκατ. ευρώ.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης κινείται με γνώμονα τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας και τη σύνδεσή τους με την αγορά και με την κοινωνία, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταστεί σταθερά και ισχυρά βιώσιμη.
Πιστεύουμε στην καινοτομία, αλλά ο μοναδικός δρόμος προς αυτήν είναι η χρηματοδότηση της έρευνας και δεν υπάρχει άλλος. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΤΕπ: Η νέα συμφωνία για το ΕΛΙΔΕΚ στηρίζει την έρευνα και την καινοτομία
Σταθερή η κατάσταση της υγείας του βασιλιά της Νορβηγίας - Παραμένει νοσηλευόμενος στην Τενερίφη
19:17
Ο Τραμπ «προτιμά μια διπλωματική λύση με το Ιράν», λέει ο Βανς - Νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη
19:07
Τριμερής Παπασταύρου με Μπέργκαμ και Ράιτ για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
18:58
Κωνσταντοπούλου: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν κλείνει, όσο και αν προσπαθούν να το κλείσουν
18:47