ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Golden Visa: Θέμα ημερών η ρύθμιση για επενδύσεις σε ακίνητα αξίας 800.000 ευρώ

Golden Visa: Θέμα ημερών η ρύθμιση για επενδύσεις σε ακίνητα αξίας 800.000 ευρώ
INTIME

Λίγες ημέρες φαίνεται πως έμειναν για την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που θα αυξήσει το κόστος των επενδύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Golden Visa», ακόμα και στα 800.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τοποθέτηση του στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» από το βήμα της Βουλής, προ ημερών.

Συγκεκριμένα, τα όρια χορήγησης θα αυξηθούν σημαντικά και θα κυμανθούν από τα 250.000 ευρώ έως και τα 800.000 ευρώ, χωρίζοντας την επικράτεια σε τρεις επενδυτικές «ζώνες», σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Τρεις κλίμακες επένδυσης

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, το όρια των επενδύσεων θα κυμανθούν ως εξής:

  • 800.000 ευρώ για τα Νότια και Βόρεια Προάστια Αττικής, Κρήτη, νησιά Κυκλάδων, Δωδεκανήσων
  • 400-500.000 ευρώ για το λεκανοπέδιο Αττικής και περιοχές με αυξημένη ζήτηση για ακίνητα
  • 250.000 ευρώ για τις περιοχές με περιορισμένη ζήτηση για ακίνητα

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, τα σενάρια για μια επικείμενη αλλαγή στο καθεστώς αναμένεται να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων, με «έκρηξη» αυξήσεων στις τιμές των ακινήτων που τίθενται προς πώληση και αλλαγές στο μίγμα των προσφερόμενων επιλογών ανάλογα με το μέγεθος και την περιοχή τους.

Κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε στην κτηματαγορά και το 2022, με την προαναγγελία της αύξησης του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού επένδυσης για αγορά ακινήτου από τα 250.000 ευρώ, στα 500.000 ευρώ, για τις Περιφερειακές Ενότητες Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ