ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Υπ. Τουρισμού: Έρχεται πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό

Υπ. Τουρισμού: Έρχεται πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Πλατφόρμα με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη για τον γαστρονομικό τουρισμό στην Ελλάδα, ετοιμάζει το υπουργείο Τουρισμού.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Δαβερώνη, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΕ, μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα ήταν η επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας για την πιστοποίηση ελληνικών εστιατορίων και την εν γένει αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Ελλάδας ως του απόλυτου γαστρονομικού προορισμού της εγχώριας αγοράς αλλά κυρίως των επισκεπτών από το εξωτερικό. Επίσης η ευρύτερη συνεργασία του κλάδου με τοπικά ελληνικά οινοποιεία.

Κεφαλογιάννη: Εργαζόμαστε για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας γαστρονομικών προορισμών

Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών. Επίσης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωράει στην προώθηση και στην προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ επεσήμανε στην υπουργό ότι κάθε πρόταση, η οποία προάγει την ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και διαθέσιμους να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ