IRIS: Τετραπλασιάστηκε η χρήση του - «Κερδίζουν» οι συναλλαγές χωρίς προμήθειες
Τετραπλασιάστηκε η χρήση του συστήματος τραπεζικών συναλλαγών χωρίς προμήθειες «IRIS» από τους πολίτες, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη να σημειώνει πως από το Δεκέμβριο του 2023 οι χρήστες ανέρχονταν σε 2,2 εκατ. και οι συναλλαγές παρουσίασαν αύξηση σχεδόν 300% σε σχέση με το 2022.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός τόνισε ότι το σύστημα IRIS εξασφαλίζει συναλλαγές χωρίς προμήθειες μεταξύ πολιτών για ποσά μέχρι 500 ευρώ,
Παράλληλα, προβλέπει πληρωμές χωρίς προμήθειες από τους πολίτες προς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι – με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα – υποχρεώνονται να παρέχουν τη συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής προκειμένου να την χρησιμοποιούν όσοι θέλουν.
Ο δε ελεύθερος επαγγελματίας για τις συναλλαγές αυτές πληρώνει προμήθεια μικρότερη σε σχέση με άλλες εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
IRIS: Τον Ιανουάριο 2024 πραγματοποιήθηκαν 2,33 εκατ. συναλλαγές «μεταξύ φίλων»
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Μία σύλληψη
09:43
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από τις 7 Ιανουαρίου
09:38
Παπαστεργίου: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει οι κάμερες ΑΙ
09:35
Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη φονική παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού
09:31