IRIS: Τετραπλασιάστηκε η χρήση του - «Κερδίζουν» οι συναλλαγές χωρίς προμήθειες
Τετραπλασιάστηκε η χρήση του συστήματος τραπεζικών συναλλαγών χωρίς προμήθειες «IRIS» από τους πολίτες, με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη να σημειώνει πως από το Δεκέμβριο του 2023 οι χρήστες ανέρχονταν σε 2,2 εκατ. και οι συναλλαγές παρουσίασαν αύξηση σχεδόν 300% σε σχέση με το 2022.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός τόνισε ότι το σύστημα IRIS εξασφαλίζει συναλλαγές χωρίς προμήθειες μεταξύ πολιτών για ποσά μέχρι 500 ευρώ,
Παράλληλα, προβλέπει πληρωμές χωρίς προμήθειες από τους πολίτες προς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι – με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα – υποχρεώνονται να παρέχουν τη συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμής προκειμένου να την χρησιμοποιούν όσοι θέλουν.
Ο δε ελεύθερος επαγγελματίας για τις συναλλαγές αυτές πληρώνει προμήθεια μικρότερη σε σχέση με άλλες εναλλακτικές μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
IRIS: Τον Ιανουάριο 2024 πραγματοποιήθηκαν 2,33 εκατ. συναλλαγές «μεταξύ φίλων»
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν συμμετέχει και δεν εμπλέκεται σε επιχείρηση κατά Ιράν
13:11
Κύπρος: Το σακίδιο έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες εάν ακουστούν σειρήνες
13:10
Υπό ψηφιακή «πίεση» η Ελλάδα: 1.672 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα
13:01
Σε συναγερμό η Κύπρος μετά τις αναχαιτίσεις ιρανικών drones: Αυξημένα μέτρα στη Λάρνακα
12:59