ΔΝΤ: Μειώθηκε κατά το ήμισυ το «μαύρο» χρήμα στην Ελλάδα
Ανανεώθηκε:
Στο μισό μειώθηκε η «μαύρη» οικονομία στην Ελλάδα, σε διάστημα οκτώ ετών, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη (20/2) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση αυτή «σε εθνικό επίπεδο, η συνολική ανεπίσημη δραστηριότητα στην ελληνική οικονομία, σταθμισμένη με βάση την περιφερειακή ακαθάριστη προστιθέμενη αξία, κατέγραψε μείωση από το μέγιστο του 30% περίπου του ΑΕΠ το 2013 σε χαμηλό επίπεδο του 16% περίπου του ΑΕΠ το 2021».
«Χρησιμοποιώντας την ανοδική πορεία των συνολικών φορολογικών εσόδων (άμεσοι, έμμεσοι φόροι και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης) προς το ΑΕΠ κατά τα έτη αυτά, μια τέτοια μείωση της ανομίας σχετίζεται με αύξηση των φορολογικών έσοδα κατά περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤτΕ: Πρωτογενές πλεόνασμα 945 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο
Ευρωπαίοι ηγέτες στο Κίεβο για την 35η επέτειο της ανεξαρτησίας - Η ΕΕ ενέκρινε επιπλέον 6,1 δισ.
09:43
Ρωσία: Νεκρά δύο παιδιά από επίθεση ουκρανικών drones - Πλήγμα της Μόσχας σε δεξαμενόπλοιο
09:37
Χερσαίος αποκλεισμός, δασμοί: Τι μορφή μπορεί να έχουν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν
09:27
Σάλος στην Κίνα - Ερευνά τη χρήση φορμαλδεΰδης για τη διατήρηση της φρεσκάδας στα λάχανα
09:23