ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Sold out» οι δημοφιλείς προορισμοί για την Καθαρά Δευτέρα

«Sold out» οι δημοφιλείς προορισμοί για την Καθαρά Δευτέρα
INTIME NEWS

Σε υψηλά ποσοστά διαμορφώνονται οι πληρότητες για το τριήμερο της Καθάρας Δευτέρας, τόσο στις περιοχές της χώρας που φιλοξενούν καρναβαλικές εκδηλώσεις, όσο και σε προορισμούς που παραδοσιακά επιλέγουν οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων για μία σύντομη απόδραση, τα τριήμερα του έτους.

Σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο αλλά και στο Γαλαξίδι και τα Ιωάννινα, τα καταλύματα, όπως επίσης και τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιες μίσθωσης, τουλάχιστον στο κέντρο των πόλεων, είναι «sold out». Εναλλακτικές λύσεις αναζητούν πλέον οι επισκέπτες για το τριήμερο, στις κοντινές τους περιοχές. Υψηλές πληρότητες όμως εμφανίζουν και άλλες περιοχές της χώρας που δεν συνδέονται απαραίτητα με τις Απόκριες και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς σε όλη τη διάρκεια του έτους, όπως για παράδειγμα σε Καλάβρυτα, Αράχωβα, Καρπενήσι και τους προορισμούς της Αρκαδίας.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί το γεγονός ότι πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν ανοίξει ακόμη για τη σεζόν, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα καταλύματα σε αρκετές περιοχές να είναι περιορισμένα. Αυξημένα ποσοστά κρατήσεων ωστόσο, καταγράφονται και στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Είναι ενδεικτικό ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, τα ακίνητα Airbnb σε Πάτρα και Ξάνθη εμφάνιζαν πληρότητες άνω του 90% ενώ στα Ιωάννινα έφταναν κοντά στο 90%. Οι προ-κρατήσεις των επισκεπτών μάλιστα είχαν ξεκινήσει από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Στην Αράχωβα που αποτελεί δημοφιλή προορισμό ειδικά για τους ταξιδιώτες από την Αθήνα οι κρατήσεις στα Airbnb άγγιζαν το 80% και στα Καλάβρυτα το 85% ενώ, άνω του 85% ήταν ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι πληρότητες στα χωριά της Αρκαδίας. Το 92% άγγιζαν οι κρατήσεις στο Καρπενήσι, το 95% στην Καστοριά, ενώ Καλαμπάκα και Τρίκαλα, κατέγραφαν ποσοστά της τάξεως του 83% και 71%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ