ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τουρισμός: «Βουλιάζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί τα τριήμερα Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου

Τουρισμός: «Βουλιάζουν» οι δημοφιλείς προορισμοί τα τριήμερα Καθαράς Δευτέρας και 25ης Μαρτίου
INTIME NEWS

Υψηλές πληρότητες που φτάνουν ακόμη και το 100%, καταγράφουν οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας, τα δύο διαδοχικά τριήμερα του Μαρτίου.

Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί το γεγονός, ότι πολλές ξενοδοχειακές μονάδες δεν έχουν ανοίξει ακόμη για τη σεζόν, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα καταλύματα για τους επισκέπτες, σε αρκετές περιοχές να είναι περιορισμένα.

«Sold out» οι περιοχές με καρναβαλικές εκδήλωσεις

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, την «τιμητική» τους έχουν οι περιοχές που φιλοξενούν καρναβαλικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας και φέτος χιλιάδες επισκέπτες. Τόσο τα καταλύματα, όσο και τα ακίνητα που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο, αλλά και σε Γαλαξίδι και Ιωάννινα είναι «sold out». Είναι ενδεικτικό σε ό,τι αφορά την «πρωτεύουσα» του καρναβαλιού την Πάτρα, πως οι προ-κρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχαν αγγίξει το 85% από τα μέσα Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου, E-Real Estates. Για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν πάντως ακόμα κάποιες επιλογές, σε περιοχές κοντά στον δήμο Πατρέων, όπως σε Σελιανίτικα, Ακράτα, Διακοφτό, Ελαιώνα, Νιφορέικα και Λόγγο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Αυξημένες πληρότητες εμφανίζουν την ίδια στιγμή και άλλες περιοχές της χώρας που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για σύντομες αποδράσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα, σε όλη τη διάρκεια του έτους, όπως για παράδειγμα σε Καλάβρυτα, Αράχωβα, Καρπενήσι καθώς και στους ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας.

Υψηλές πληρότητες και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ακολουθεί εκείνο της 25ης Μαρτίου, κατά το οποίο επίσης αρκετοί προορισμοί εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, οι προ-κρατήσεις για ακίνητα βραxυχρόνιας μίσθωσης ξεπερνούν το 70% ενώ στους ορεινούς προορισμούς της Αρκαδίας αγγίζουν ακόμη και το 100%.

Ενδεικτικά, στην Αράχωβα οι πληρότητες αγγίζουν το 75% και η διαθεσιμότητα είναι μόλις 47 ακίνητα. Στα Καλάβρυτα φτάνουν το 88%, με μόλις 11 διαθέσιμα ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb, στη Δημητσάνα το 92% και στο Καρπενήσι το 82%. Στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο κυμαίνεται από 81% έως 84% και στα Ιωάννινα φτάνουν το 85% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να ανέρχονται πλέον σε 62.

Αυξημένη η ζήτηση και για προορισμούς του εξωτερικού

Την ίδια στιγμή σημαντική κινητικότητα και σε αρκετούς προορισμούς του εξωτερικού παρατηρούν στελέχη τουρισμού για τα δύο τριήμερα του Μαρτίου, με αρκετούς Έλληνες να επιλέγουν μάλιστα να τα επεκτείνουν κατά μία ή δύο ακόμη ημέρες προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους. Οι Έλληνες επισκέπτες δείχνουν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, προτίμηση σε περιοχές της βόρειας Ευρώπης, όπως σε Όσλο και Άμστερνταμ, σε πόλεις της Γερμανίας όπως, Βερολίνο, Μόναχο και Φρανκφούρτη αλλά και σε πόλεις της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ