Κρατικός Προϋπολογισμός: Μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
Μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα εμφάνισε ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2024 σε ταμειακή βάση, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού εφέτος διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ έναντι 3,7 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 346 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 1,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού τα οποία διαμορφώθηκαν σε 10,6 δισ. ευρώ, από 9,6 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 9,5 δισ. ευρώ, από 9,5 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηδάκης στο Reuters: Έως το τέλος του έτους η αποεπένδυση στις τράπεζες
Σε επιφυλακή παραμένει ο Δήμος Αθηναίων για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
16:16
ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Κακοκαιρία Byron: Νέο κύμα βροχόπτωσης στην Αττική - Προβλήματα σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μέγαρα
16:15
Τριμερής Φον Ντερ Λάιεν, Μερτς και Βέβερ για την Ουκρανία και τη χρήση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων
15:56
Νεοζηλανδή ρεπόρτερ δέχεται «επίθεση» από γλάρο - Δείτε το βίντεο (vid)
15:51