ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Economist: Πρωτιά της Ελλάδας στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Ανέβηκε 28 θέσεις

Economist: Πρωτιά της Ελλάδας στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος - Ανέβηκε 28 θέσεις
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα θετική αξιολόγηση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αυτή τη φορά από τον Economist, που δείχνει τη μεγαλύτερη πρόοδο της Ελλάδας στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών

Αυτό καταγράφει η τελευταία έκθεση του Economist Intelligence Unit, που είναι το ερευνητικό σκέλος του Economist.

Τα στοιχεία ανάρτησε στο Χ (πρώην Twitter) και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. O Economist κάνει ειδική αναφορά στην Ελλάδα, που καταγράφει άνοδο 28 θέσεων, καθώς από τη θέση 62 την περίοδο 2014-2018, κατά τη διακυβέρνηση της φιλοεπιχειρηματικής, όπως τη χαρακτηρίζει, κυβέρνησης της ΝΔ, βρίσκεται στη θέση 34, καταγράφοντας άνοδο 28 θέσεων.


Ο Economist αναφέρει χαρακτηριστικά:«Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο δείκτη μας κατά την περίοδο αυτή. Αυτό αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο μιας φιλοεπιχειρηματικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία της ΝΔ, η οποία διανύει τώρα τη δεύτερη θητεία της, και η οποία προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, μείωσε τους φόρους και ενίσχυσε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη», επισημαίνει.

economist-oikonomia-ellada.jpg

Έκθεση του Economist για τη βελτίωση του επιχειματικού κλίματος

economist

Η κατάταξη γίνεται μετά από την αξιολόγηση 91 δεικτών, που μετρούν την ελκυστικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε 82 χώρες και εδάφη. «Η Σιγκαπούρη βρέθηκε στην κορυφή της τελευταίας κατάταξης και η βαθμολογία της Ελλάδας βελτιώθηκε σε σχέση με την τελευταία φορά, αντανακλώντας τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις, τις μειώσεις φόρων και την αυξημένη επιχειρηματική εμπιστοσύνη» επισημαίνει ο Economist.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Σιγκαπούρη, η Δανία και οι ΗΠΑ θα είναι οι τρεις περιοχές με το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον τα επόμενα πέντε χρόνια. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, μαζί με τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε όλη την έκθεση:

Έκθεση Economist για το επιχειρηματικό περιβάλλον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ