Στις 27/3 η τελική απόφαση για τον κατώτατο μισθό - Θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου
H υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΗ αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ξεκινήσει καθώς η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 27/3 προκειμένου να τεθεί από ισχύ από την 1η Απριλίου.
«Aύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες στο ΕΡTnews, μιλώντας για την τελική αύξηση που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.
«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%» είπε η κυρία Μιχαηλίδου αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν.
Μάλιστα, η υπουργός τόνισε πως η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη Τετάρτη, με βάση την εισήγηση της προς το Υπουργικό Συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται πως ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας, είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.
SPONSORED
Στίγμα τρίτης θητείας από Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΝΔ - Η ενότητα και τα διλήμματα
07:10
Καιρός: Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Έως 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (15 Μαΐου)
06:30
Kythira & Chios Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα, πώς θα πάρετε το voucher - Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις
06:00