Τζ. Τσούνης: Η Ελλάδα γίνεται ο ενεργειακός προμηθευτής της ΝΑ Ευρώπης
Η Ελλάδα γίνεται ο ενεργειακός προμηθευτής της ΝΑ Ευρώπης και αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη, κάτι που την καθιστά «σημαντική» στην περιοχή, σύμφωνα με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζωρτζ Τσούνης.
Παράλληλα, στην συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσούνης επισημαίνει πως η Ελλάδα έχει σημαντικό ρόλο και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων, καθώς είναι πάροχος σταθερότητας σε μια περιοχή με πολλά τόξα αστάθειας.
«Έτσι, από πλευράς πληροφοριών, άμυνας και διπλωματίας, η Ελλάδα είναι βασικός ΄συμμαχος στην περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, μιώντας για το έργο πάνω στο οποίο εργάζεται αναφορικά με την πρόοδο της Ελλάδας, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σημειώνει πως οι άμεσες ξένες επενδύσεις είναι σε επίπεδο ρεκόρ και αυτό είναι σημαντικό γιατί η ευημερία σημαίνει ειρήνη και σταθερότητα.
Μάλιστα πρόσθεσε πως στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο είναι τον επόμενο μήνα, θα υπάρχει μια τεράστια αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κίνα - ΟΠΕΚ: Ενεργειακή «διασύνδεση» και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας
Θεσσαλονίκη: 42χρονος μετέτρεψε σε πίστα την Περιφερειακή - Έτρεχε με 149 χλμ και μεθυσμένος
09:47
Θεμιστοκλέους: «Το ΕΣΥ έχει σήμερα περισσότερο προσωπικό που είχε ποτέ»
09:38
Ταξιδιωτικές τάσεις: Πώς διαλέγουν προορισμό διακοπών οι Έλληνες - 1 στους 2 χρησιμοποιούν AI
09:30
Old grace κοσμοπολιτισμός και πίτσα με θέα το ηλιοβασίλεμα στο νησί που ποτέ δεν κοιμάται
09:30