ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Financial Times: «Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Τις ωφελεί η ανάκαμψη της οικονομίας»

Financial Times: «Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Τις ωφελεί η ανάκαμψη της οικονομίας»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Θετικά σχόλια για τις ελληνικές τράπεζες σε ανάλυση των Financial Times, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή 1/4, στη στήλη Opinion Lex ενώ, ταυτόχρονα, προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και το 2024 οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ωφελεί ιδιαίτερα τις τράπεζες» γράφει η ανάλυση, στην οποία επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι «τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μειωθεί στο 5% από το 40% που είχαν σκαρφαλώσει στην περίοδο της κρίσης».

Εστιάζει επίσης στο ότι «οι τράπεζες στην Ελλάδα έχουν μειώσει το κόστος λειτουργίας τους κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και οι αποδόσεις των ιδίων κεφαλαίων κινούνται σε διψήφια ποσοστά προσεγγίζοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

FINANCIAL-TIMES

«Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες»

«Σε συνδυασμό με τις ελκυστικές αποτιμήσεις (6 φορές τα κέρδη, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις την αγορά) και το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν discount 15% συγκριτικά με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών τραπεζών, εξηγείται το γιατί είναι ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες», τονίζει η εφημερίδα.

Οι Financial Times επισημαίνουν επίσης την συνολική καλή πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου («σημείωσε άνοδο σχεδόν 40% το τελευταίο έτος, ξεπερνώντας τον S&P 500») καθώς και των ελληνικών ομολόγων με το 10ετές στο 3,2%, χαμηλότερα από την Ιταλία (3,6%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (4%), όπως σημειώνουν, και προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν και φέτος οι καλές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση συνηγορούν, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «τα κονδύλια από την ΕΕ ύψους 17% του ΑΕΠ που προορίζονται για την ανοικοδόμηση και την ανάκαμψή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ