Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Έφτασαν τους 59.000 - Υπερδιπλασιάστηκαν σε ένα μήνα
Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για τη δήλωση της απασχόλησης των εργαζόμενων συνταξιούχων έχει ανοίξει.
PixabayΣτην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη της το πρωί της Τρίτης 2/4, σημειώνοντας πως «είναι μια μεταρρύθμιση η οποία έχει πιάσει τόπο».
Συγκεκριμένα, η υπουργός δήλωσε πως οι συνταξιούχοι που έχουν δηλώσει ότι εργάζονται έχουν υπερδιπλασιαστεί ήδη μέσα σε ένα μήνα.
«Είχαμε 26.000 συνταξιούχους να εργάζονται, δεδομένου ότι τους παρακρατούσαμε το 30% της σύνταξής τους, τώρα που δεν παρακρατούμε τίποτα, ο αριθμός τους έχει φθάσει τους 59.000» τόνισε.
«Αυτό σημαίνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας, ο οποίος ήταν διττός» σημείωσε και πρόσθεσε:
- Ο πρώτος είναι αν κάποιος θέλει και μπορεί να δουλέψει, να μην τον φοβίζει το 30% της παρακράτησης και να πληρώνεται στη σύνταξή του όλα τα δεδουλευμένα του.
- Ο δεύτερος στόχος είναι ότι χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι εργάζονταν και δεν το δηλώναν για να μην τους παρακρατούν το 30% της σύνταξης, τώρα το δηλώνουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ποιοι δικαιούνται πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιες οι αποδοχές - Αναλυτικά παραδείγματα
Όλγα Βενέτη: «Δεν θα διαπραγματευτώ ποτέ το να σταματήσω να τραγουδώ»
11:10
Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου
11:00
«Λαμπάδιασε» λεωφορείο έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου - Δίπλα σε αντλίες καυσίμου
10:51
Νέες ταυτότητες: Από 3 Αυγούστου τέλος στα ταξίδια με τις παλιές - Ανοίγουν περισσότερα ραντεβού
10:40