ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Φόρουμ Δελφών - Τζεντιλόνι: Η Ελλάδα στους πρωταγωνιστές της μετάβασης στην πράσινη οικονομία

Φόρουμ Δελφών - Τζεντιλόνι: Η Ελλάδα στους πρωταγωνιστές της μετάβασης στην πράσινη οικονομία

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το εγκώμιο της Ελλάδας έπλεξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας και Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι τονίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι η ίδια χώρα που ήταν πριν από δέκα ή ακόμα και πέντε χρόνια πριν», κατά την πρώτη ημέρα του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Τζεντιλόνι χαρακτήρισε τη χώρα μας «μεταξύ των πρωταγωνιστών της μεγάλης μετάβασης – προς την πράσινη οικονομία» και τόνισε ότι η μόνη λύση για την παγκόσμια οικονομία είναι να συνεχίσουμε με την πράσινη μετάβαση. Ο Επίτροπος Οικονομικών υπενθύμισε ότι η χώρα μας επανήλθε στην επενδυτική βαθμίδα και πρόσθεσε ότι «είμαι περήφανος που έπαιξα ένα ρόλο στην επιτυχία της Ελλάδας βάζοντας τέλος στην εποχή των μνημονίων το 2022».

Όσον αφορά την πρόβλεψη για μελλοντικές κρίσεις, ο Επίτροπος Οικονομικών είπε ότι οι Ευρωπαίοι έμαθαν το μάθημα των προηγούμενων κρίσεων και «φτιάξαμε μία σειρά προγραμμάτων στήριξης», προσθέτοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάρει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα από το Ταμείο Στήριξης. Χαρακτήρισε, δε, τη δημιουργία νέων πακέτων στήριξης ως «μέρος των λύσεων για το μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ