Επίδομα μητρότητας: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα - Τι ισχύει με την άδεια
Πριν το Πάσχα θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Μηλαπίδης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΓΓ, για μέχρι 9 μήνες μπορεί μια γυναίκα από 24/9/23 αν έχει γεννήσει ή αν έχει υιοθετήσει παιδί να απολαύσει του επιδόματος μητρότητας στο πλαίσιο της ενίσχυσης και του θεσμού της οικογένειας αλλά και της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
Η άδεια αυτή είναι μεταβιβάσιμη κατά 7 μήνες στον πατέρα, άρα είτε θα το πάρει ο ένας γονέας, είτε ο άλλος με αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα ομόφυλα ζευγάρια με στόχο ένας γονιός να είναι στο σπίτι για να μπορεί να είναι με το παιδί τους πρώτους μήνες της ζωής του.
Η σχετική ασφαλιστική διάταξη πέρασε με τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο, έχουν αναπτυχθεί οι διαλειτουργικότητες μεταξύ ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ και πολύ σύντομα, πριν το τέλος του μήνα, πριν το Πάσχα ευελπιστούμε να είναι έτοιμη η πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους.
Όσον αφορά την πληρωμή του επιδόματος ο κ. Μηλαπίδης τόνισε ότι η διαδικασία είναι ηλεκτρονική και με την υποβολή δικαιολογητικών το σύστημα ενημερώνει τον δικαιούχο δίνοντας του 830 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός.
Νεκρός οδηγός I.X στην παράκαμψη των μπλόκων της Λιβαδειάς - Το όχημά του συγκρούστηκε με φορτηγό
10:07
Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 167 χλμ στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών
10:05
Agentic Commerce: Τι είναι το εμπόριο μέσω ψηφιακών βοηθών;
10:00
Γαλλία: Το Παρίσι θα ανοίξει προξενείο στη Γροιλανδία στις 6 Φεβρουαρίου
09:59