ΕΦΚΑ - χρέη: Μέσα στο δίμηνο «έρχεται» η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές
Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές, καθώς το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επέκτεινε το δικαίωμα των ατόμων τα οποία έχουν χρέη προς τον ΕΦΚΑ, ώστε να μπορούν να λάβουν κανονικά σύνταξη.
Το νομοσχέδιο άλλαξε τα όρια αυτά, από τα 20.000 στα 30.000 ευρώ και από τα 6.000 στα 10.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος έχει τουλάχιστον καταβάλεις εισφορές για 20 τουλάχιστον έτη.
Επιπλέον, προϋπόθεση είναι οι τραπεζικές του καταθέσεις να μην ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ, «ώστε να βοηθηθούν μόνο αυτοί που πραγματικά έχουν αδυναμία πληρωμής», σύμφωνα με τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου.
Με το νέο σύστημα, θα κρατείται το 60% της σύνταξης, μέχρις ότου η οφειλή πέσει στα 20.000 ευρώ και από εκεί και μετά θα ισχύουν οι τωρινοί κανόνες.
Υπενθυμίζεται πως με το προηγούμενο καθεστώς κάποιος μπορούσε να πάρει σύνταξη αν τα χρέη του προς τον ΕΦΚΑ ήταν έως 20.000 ευρώ και ως 6.000 ευρώ αν ήταν αγρότης.
SPONSORED
Πάνω από τα 110 δολάρια «εκτοξεύεται» και πάλι το Brent μετά τις νέες απειλές Τραμπ σε Ιράν
07:24
Πρεμιέρα σήμερα για τις εξετάσεις στα Λύκεια: Πότε ξεκινούν οι Πανελλαδικές
07:10
ΝΔ: Η επόμενη ημέρα μετά το Συνέδριο - Οι πλατφόρμες, οι απόντες και η στρατηγική Μητσοτάκη
07:05
Καιρός: Ανοιξιάτικος με συννεφιά και τοπικές βροχές - Στους 26 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00