ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Εφραίμογλου: Κρίσιμο ζήτημα η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Εφραίμογλου: Κρίσιμο ζήτημα η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και της έμπρακτης εφαρμογής των αρχών της Βιώσιμης Ανάπτυξης αναφέρθηκε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στον χαιρετισμό της στο 3ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό (3rd International Water Forum) που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, στο ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, η πρόεδρος τόνισε ότι, η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του νερού είναι πλέον μια παγκόσμια επιτακτική ανάγκη. Η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από ένα νέο, ρεαλιστικό πλαίσιο ανάπτυξης του υδάτινου δυναμικού, που θα περιλαμβάνει τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, την εξοικονόμηση και την επαναχρησιμοποίηση του νερού και την προστασία του από τη ρύπανση, την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και των συμπράξεων μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ακόμη, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ πρότεινε τη διαμόρφωση μιας νέας, κοινής αντίληψης, όπου η εισαγωγή της έννοιας του Υδατικού Αποτυπώματος μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε αυτή την προσπάθεια - στα πρότυπα του ανθρακικού αποτυπώματος.

«Οι επιχειρήσεις σαφώς οφείλουν να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, υιοθετώντας υπεύθυνες πρακτικές στη παραγωγή και τη λειτουργία τους, αλλά και στις εφοδιαστικές τους αλυσίδες. Ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών επιδιώκουμε να είμαστε χρήσιμοι και ουσιαστικοί σύμμαχοι των ελληνικών επιχειρήσεων και εστιάζουμε σε δράσεις που στοχεύουν, πέρα από τη διευκόλυνση της κανονιστικής συμμόρφωσης των μελών μας, στον βιώσιμο μετασχηματισμό τους», είπε η κυρία Εφραίμογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ