ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,5% στον κύκλο εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων το α' τρίμηνο
Αύξηση 1,5% σημείωσε ο κύκλος εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το α' τρίμηνο εφέτος και ανήλθε σε 100.812.534 χιλ. ευρώ, έναντι των 99.276.276 χιλ. ευρώ το α' τρίμηνο 2023.
Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Διοικητικές και Υποστηρικτικές Δραστηριότητες (20%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (33,5%).
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2024 ανήλθε σε 29.283.443 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 2% σε σχέση με τον Μάρτιο 2023, που είχε ανέλθει 29.883.337 χιλ. ευρώ.
Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (25,7%), ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές (14,7%).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΥ: Οι επιχειρήσεις ανησυχούν για διπλή φορολογία λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης
Έρευνα αποκαλύπτει: Οι κάτοικοι της Μέσα Μάνης αποτελούν μια μοναδική γενετική «νησίδα»
12:58
Θεσσαλονίκη: Ένοχη 57χρονη - Δάγκωσε το αυτί του συντρόφου της και του έκοψε κομμάτι
12:47
Χατζηδάκης: «Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας»
12:45
Τσικνοπέμπτη από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων
12:42