ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κεραμέως: Στόχος μας είναι να χτίσουμε στα κεκτημένα της πενταετίας

Κεραμέως: Στόχος μας είναι να χτίσουμε στα κεκτημένα της πενταετίας
H απερχόμενη υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου παραδίδει το υπουργείο Εργασίας στην Νίκη Κεραμέως ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Με χαμόγελα και θετικά μηνύματα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Eργασίας από την απερχόμενη υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου στη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως.

«Είναι πολύ μεγάλη η τιμή και το αίσθημα ευθύνης να αναλαμβάνουμε σήμερα μαζί με τον κ. Καραγκούνη και τον κ. Τσακλόγλου την ηγεσία αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου υπουργείου» τόνισε η κα Κεραμέως.

«Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια άοκνα, συνεργατικά με συνέπεια και όραμα προκειμένου και από αυτή θέση να εργαστούμε για την καθημερινότητα και το μέλλον εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων. (…) Έχουν γίνει πραγματικά εξαιρετικές προσπάθειες πάνω στις οποίες θέλουμε να χτίσουμε, να χτίσουμε πάνω στα πολύ σημαντικά κεκτημένα της πενταετίας και να οικοδομήσουμε πραγματικά για όλες τις κατηγορίες που ωφελούνται από αυτό το υπουργείο, είτε μιλάμε για εργαζόμενους, είτε μιλάμε για ανέργους, είτε μιλάμε ευρύτερα για συνταξιούχους, ευρύτερα για την κοινωνία ολόκληρη».

Πολιτικά κρίσιμη μετακίνηση

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νίκη Κεραμέως μετακινήθηκε, από το υπουργείο Εσωτερικών, σε ένα πολύ κρίσιμο για την οικονομία της χώρας παραγωγικό υπουργείο, το οποίο βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Κυριακου Μητσοτάκη και είναι καθοριστικό για εκατομμύρια εργαζομένους.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται και για μια πολιτικά κρίσιμη μετακίνηση, αφού στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα η ΝΔ πήρε το χαμηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα στις Ευρωεκλογές (23% σύμφωνα με το ΕΧΙΤ POLL).

Υπενθυμίζεται πως η κ. Κεραμέως ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών στις 27 Ιουνίου 2023, ενώ πριν από αυτό είχε διατελέσει Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων το διάστημα 2019-2023.

Η Κεραμέως έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε θεσμικά υπουργεία (Εσωτερικών, Παιδείας) και έχει έρθει η ώρα να συμβάλλει και σε παραγωγικά.