ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οι «sold out» προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Οι «sold out» προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Η παλιά πόλη των Χανίων

IN TIME / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι ... «παραδοσιακά», δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί αλλά και νησιά - «έκπληξη», κερδίζουν τις προτιμήσεις των Ελλήνων που ταξίδεψαν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ ψηλά στις επιλογές των κατοίκων της πρωτεύουσας βρέθηκαν, οι κοντινοί στην Αθήνα, προορισμοί.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί ήταν οι ταξιδιώτες στράφηκαν προς ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας όπου μεταβαίνουν με το αυτοκίνητό τους και δεν επιβαρύνονται με το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που επέλεξαν να μετακινηθούν με αεροπλάνο, όπως προκύπτει, από τα στοιχεία της Aegean σχετικά με τις πτήσεις του τριημέρου, πέραν των δημοφιλών, ειδικά στους νέους, κυκλαδίτικων νησιών, καταγράφεται επίσης τάση για λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς όπως η Σκιάθος, η Ικαρία, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Κύθηρα. Σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών παραμένουν επίσης το Ηράκλειο και τα Χανιά στη Κρήτη, όπως και η Ρόδος.

Η κίνηση προς προορισμούς του εσωτερικού από τη βάση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου, εμφάνιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, μέση πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 90% και 95% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα τριήμερα και αργίες του έτους όταν την τιμητική τους στις αεροπορικές πτήσεις είχαν οι προορισμοί τους εξωτερικού, το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού φαίνεται πως ταξιδιώτες στη χώρα μας ψηφίζουν Ελλάδα και κυρίως τα νησιά.

Όσοι, από την άλλη πλευρά, επέλεξαν το εξωτερικό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από τη βάση της Αθήνας, παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς ή εκείνους που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη. Οι Θεσσαλονικείς, φαίνεται φαίνεται να επιλέγουν προορισμούς όπως η Ρώμη, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη.

Υψηλές πληρότητες, που «μαρτυρούν αυξημένη κίνηση για το τριήμερο, καταγράφουν και τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης τόσο σε νησιά όσο και σε ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρας. Ύδρα, Αίγινα και Κύθνος που προσφέρονται για μία σύντομη απόδραση από την πρωτεύουσα, εμφάνιζαν ήδη από τα τέλη Μαϊου πληρότητες άνω του 85%, στα ακίνητα που βρίσκονται στην πλατφόρμα Airbnb, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου, E-Real Estates. Στους ηπειρωτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι ταξιδιώτες επιλέγουν, κατά κύριο λόγο, ακίνητα σε περιοχές που βρίσκονται σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών από την κατοικία τους. Ενδεικτικά άλλωστε είναι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονταν από τις προηγούμενες εβδομάδες σε όμορους νομούς της Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ