ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Επιχειρηματίες εστίασης: Ζητούν ΦΠΑ 13% πλην των αλκοολούχων ποτών - Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Επιχειρηματίες εστίασης: Ζητούν ΦΠΑ 13% πλην των αλκοολούχων ποτών - Επιστολή στον Πρωθυπουργό
ΙΝΤΙΜΕ

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην των αλκοολούχων ποτών ζητά με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24% από 1ης Ιουλίου.

«Η ανακοίνωση της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Εξαθλιώνει οικονομικά τα καταστήματα εστίασης, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αύξηση τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής. Η εστίαση είναι ενιαία», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΣΕ τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία καθώς και δεκάδες ενώσεις και σύλλογοι εστίασης σε όλη την Ελλάδα συνυπογράφουν το κοινό αίτημα: Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών.

«Το δεσμευτήκατε το 2019, το επαναλάβατε το 2023, υλοποιήστε το σήμερα», αναφέρει η ΠΟΕΣΕ επισημαίνοντας την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/19014/5/2019 που είχε καταθέσει στο παρελθόν.

«Η εστίαση έχει αυξημένα κατά 42% λειτουργικά έξοδα, όταν στον καταναλωτή έχει περάσει μόνο το 12% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι επαγγελματίες αδυνατούν να απορροφήσουν νέα επιβάρυνση στον καφέ, την ίδια στιγμή μάλιστα που η διεθνής τιμή της πρώτης ύλης έχει ραγδαία αύξηση. Είναι σαφές, ότι θα υπάρξουν αυξήσεις από επαγγελματίες του κλάδου το επόμενο διάστημα» είχε υπογραμμίσει στο CNN Greece, o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς, με αφορμή την ανακοίνωση για την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ