Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αποθήκευση ενέργειας - Τέλος στις επιδοτήσεις ΑΠΕ
O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια του 28th Annual Economist Government Roundtable
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣΗ μετάβαση από την περίοδο των επιδοτήσεων στις ανανεώσιμες πηγές, στην συμμετοχή τους απευθείας στην αγορά, είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που περιλαμβάνει και την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα στο 28th Annual Economist Government Roundtable.
«Οι ΑΠΕ σήμερα είναι πολύ φθηνές. Και οι μπαταρίες μπορούν να λειτουργήσουν στην αγορά χωρίς επιδοτήσεις, ειδικά σε περιόδους που υπάρχουν περικοπές "πράσινης" ενέργειας. Θα ανοίξουμε την αγορά της αποθήκευσης με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο δίμηνο», ανέφερε ο υπουργός.
Παράλληλα ανήγγειλε τη μείωση κατά 70 % της αξίας των εγγυητικών επιστολών για τους παραγωγούς ΑΠΕ προκειμένου να μειωθεί το κόστος.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε μήνυμά του προς το ίδιο συνέδριο, ο υφυπουργός για θέματα ενέργειας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προτεραιότητα του ΥΠΕΝ η εφαρμογή δυναμικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30