ΕΑΕΕ: Στα 2,33 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων έως τον Μάιο
Στα 2,33 δισ. ευρώ ανήλθε το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων των εταιρειών μελών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου 2024, καταγράφοντας αύξηση 12,1% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023.
Από το ποσό αυτό, 1,13 δισ. ευρώ αφορούν τον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής, που παρουσίασε αύξηση 14,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και ποσό 1,19 δισ. ευρώ τον κλάδο κατά ζημιών, που εμφάνισε αύξηση 9,9%.
Η αποτύπωση της παραγωγής ασφαλίστρων αναφέρεται στην καταγραφή του συνόλου εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από τις πρωτασφαλίσεις (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) στο πλήρες των ποσών (ανεξαρτήτως αν αφορούν περιοδικές καταβολές ή εφάπαξ πληρωμή ασφαλίστρων), έτσι όπως ταξινομούνται στους κλάδους ασφαλίσεων σύμφωνα με τον Ν. 4364/2016 (κατόπιν της προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος).
Στην έρευνα της ΕΑΕΕ συμμετείχαν 47 ασφαλιστικές εταιρείες, εκ των οποίων οι 42 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 14 στις ασφαλίσεις Ζωής.
Από τις 47 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι 26 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την μορφή της Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας, 1 με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού, 15 ως Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής και 5 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές δραστηριοποιήθηκαν με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χατζηδάκης: Ισότιμη πρόσβαση σε δάνεια και ασφάλειες ζωής για τους πρώην καρκινοπαθείς
Πόρισμα ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη
18:46
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκαταρκτική Επιτροπή για Βορίδη – Αυγενάκη ζητούν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, KKE, και ΝΕΑΡ
18:40
Στην αντεπίθεση περνά ο ιδρυτής της εφαρμογής Telegram μετά την ρωσική ποινική έρευνα σε βάρος του
18:33
Άγριος καβγάς μεταξύ οδηγών στην Αχαρνών: Εβγαλε μαχαίρι για την προτεραιότητα
18:22