ΤτΕ: Αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον Προϋπολογισμό το πρώτο εξάμηνο 2024
Στα 2,9 δισ. ευρώ αυξήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο του 2024 έναντι 1,5 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σε ταμειακή βάση.
Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας αντανακλά την αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 29,999 δισ. ευρώ, από 27,838 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 29, 117 δισ. ευρώ, από 29,738 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023.
Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1, 558 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,906 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Παπακωνσταντίνου: Η ΤτΕ στηρίζει τη συγχώνευση Αttica Bank με Παγκρήτια Τράπεζα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τράπεζα της Ελλάδος: Ο ανταγωνισμός μείωσε τα περιθώρια των τραπεζών το β΄τρίμηνο 2024
ΕΛΛΑΔΑ
Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: «Επαγγελματικό χτύπημα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Αναλαμβάνει το ελληνικό FBI (vids)
18:32
ΚΟΣΜΟΣ
Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί, πιθανότατα από την ίδια οικογένεια
18:20
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
ΚΟΣΜΟΣ
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00
ΚΟΣΜΟΣ