Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Φωτογραφία αρχείου
ΑΠΕ-ΜΠΕΑπογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον φετινό Ιούλιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 2024 ανήλθε σε 3,61 εκατ., αυξημένη κατά 9,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Ιουλίου 2023. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν κατά 5,9% και 10,8% τα αντίστοιχα περυσινά μεγέθη.
Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασαν αύξηση της τάξης των 8,0% και 17,6% αντίστοιχα.
Πτήσεις
Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2024 ανήλθε σε 150.344, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% και 17,8% σε σχέση με το 2023.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Aναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 233 επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος
«Σάρωσε» και το Ελευθέριος Βενιζέλος το παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στα πληροφοριακά συστήματα
Πέλλα: «Μαϊμού» λογιστής εξαπάτησε γυναίκα - Άρπαξε λίρες και κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ
12:21
Αποχώρησαν από τη Νέα Αριστερά ο Νίκος Μπίστης και άλλα εννέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής
12:17
Αυστραλία: Πάνω από 400.000 λογαριασμούς χρηστών κάτω των 16 ετών «μπλόκαρε» το Snapchat
12:15
«Η Μόσχα δεν θα δεχθεί την ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία», λέει ο Μεντβέντεφ
12:11