Ετήσια αύξηση 7,4% στο τζίρο του Λιανικού Εμπορίου
Αύξηση 7,4% παρουσίασε ο γενικός δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ώθηση στον τζίρο έδωσαν τα πολυκαταστήματα, με άλμα 21,1% του κύκλου εργασιών από τον Ιούνιου του 2023.
Μεγάλη αύξηση του τζίρου κατέγραψαν επίσης οι κατηγορίες ένδυση – Υπόδηση με 10,7% και καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων με 10,2%.
Στον αντίποδα, στην κατηγορία Έπιπλα – Ηλεκτρικά είδη – Οικιακός εξοπλισμός καταγράφηκε βουτιά 9,3%.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν μείωση 1,0% τον Ιούνιο.
Παράλληλα:
- Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, παρουσίασε αύξηση 5,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024 μείωση 1,7%.
- Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024 παρουσίασε μείωση 5,1%.
- Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Ιούνιο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024, παρουσίασε μείωση 4,3% .
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΧΡΗΜΑ
ΙΕΛΚΑ: Μειωμένες οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ κατά 1,08% τον Αύγουστο του 2024
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Πληθωρισμός: Αυξήθηκε στο 3,1% στην Ελλάδα τον Αύγουστο - Μειώθηκε στην Ευρωζώνη
ΚΟΣΜΟΣ
WSJ: Πάνω από 200 εκατ. δολάρια κόστισε η καταστροφή δύο αμερικανικών αεροσκαφών στο Ιράν
09:03
ΑΓΟΡΕΣ
Στα 110 δολάρια η τιμή του πετρελαίου μετά τις τελευταίες απειλές Τραμπ κατά Ιράν
08:53
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο τρεις ανήλικες έπειτα από συμπλοκή - Συνελήφθη 15χρονη
08:48
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Το Ford GT Mk IV πέτυχε κάτι περισσότερο από ένα απλό ρεκόρ στο Nürburgring
08:43
ΚΟΣΜΟΣ