Eurostat: Ο πληθωρισμός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω - Στο 1,7% τον Σεπτέμβριο
Μεγαλύτερη απ' ό,τι προβλεπόταν ήταν η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat.
Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 1,7% σε διάστημα έτους, έναντι μιας πρώτης εκτίμησης για 1,8%, λίγο πριν από μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η ΕΚΤ ανησυχεί για ενδείξεις οικονομικής επιβράδυνσης στην ευρωζώνη, όπου ο πληθωρισμός φαίνεται πως αρχίζει να ελέγχεται.
Η εξέλιξη των τιμών καταναλωτή, καλύτερη απ' ό,τι προβλεπόταν τον περασμένο μήνα χάρη στην πτώση των τιμών της ενέργειας, αναμένεται ότι θα την ενθαρρύνει να μειώσει τα επιτόκια ώστε να τονώσει την κατανάλωση και τις επενδύσεις.
Ο πληθωρισμός έπεσε το Σεπτέμβριο κάτω από το όριο του 2%, το στόχο που έχει θέσει το νομισματικό ίδρυμα, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2021.
Τον Αύγουστο είχε φθάσει το 2,2%, έπειτα από 2,6% τον Ιούλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιτόκια ευρώ: Το σενάριο των δύο μειώσεων - Τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία
Συνεχίζεται το «σαφάρι» για τα ανασφάλιστα οχήματα - Ποιοι θα πάρουν «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ
15:11
Τι εξετάζουν οι «σκληροί» των μπλόκων: Στο τραπέζι συνάντηση με Μητσοτάκη - Οι «κόκκινες γραμμές»
15:08
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή κόντρα ΝΔ – αντιπολίτευσης για την κατάθεση Αραχωβίτη
15:00
Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η κυβέρνηση - Το πιθανότερο ενδεχόμενο να απορριφθούν
14:59