Νερό σε 31.560 στρέμματα γης θα δώσουν τα νέα αρδευτικά δίκτυα στη Μεσσηνία
Λύση στο πρόβλημα της ανομβρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή αναμένεται να δώσει το έργο «Αρδευτικά Δίκτυα Αξιοποίησης Φράγματος Λεκάνης Φιλιατρινού Νομού Μεσσηνίας», το οποίο μπήκε σε τροχιά δημοπράτησης.
Με το νερό που καταναλώνεται για άρδευση να ανέρχεται περίπου στοπ 85% που καταναλώνει συνολικά ο πληθυσμός, το συγκεκριμένο έργο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία καθώς η έκταση που θα καλύψουν τα αρδευτικά δίκτυα ανέρχεται σε 31.560 στρέμματα.
Στα νέα τεύχη δημοπράτησης, που ενέκρινε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενσωματώθηκαν προβλέψεις για συστήματα τηλεμετρίας και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων, ενώ έγινε αύξηση της χρηματοδότησης από τα 39,3 εκατ. ευρώ στα 52 εκατ. ευρώ.
Με βάση τη μελέτη, τα αρδευτικά δίκτυα τα οποία θα εξυπηρετούν την περιοχή θα υδροδοτούνται από το φράγμα και τον ταμιευτήρα Φιλιατρινού, αλλά και από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς αρδευτικού νερού από το φράγμα.
Επίσης, τα έργα του φράγματος θα συμπληρωθούν από τη νέα οδό αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά - Χριστιανούπολη, με δεδομένο ότι η υφιστάμενη οδός θα κατακλυστεί από τον ταμιευτήρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Explainer video: Πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας το «ανακυκλωμένο» νερό
ΤΙ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Ο Τραμπ «ζυγίζει» μία πιθανή επέμβαση στο Ιράν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει - Οι επιλογές και το δίλημμα
09:40
Το Peugeot 408 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε
09:28
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το Εφετείο για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
09:27
Την πρώτη κούκλα Barbie με αυτισμό κυκλοφόρησε η Mattel
09:18