Eurostat: Υποχωρεί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Ανεβαίνει στην Ευρωζώνη
Στο 3% αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον μήνα Νοέμβριο, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση από το 3,1% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την έκτακτη εκτίμηση της Eurostat.
Αντίθετα, ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,3% τον Νοέμβριο του 2024, αυξημένος από το 2,0% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το flash estimate της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο (3,9%, έναντι 4,0% τον Οκτώβριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,8%, έναντι 2,9% τον Οκτώβριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,7%, έναντι 0,5% τον Οκτώβριο) και την ενέργεια (-1,9%, έναντι -4,6% τον Οκτώβριο).

SPONSORED
Για τις 7 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη της Τοπαλίδου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
13:27
Με μεγάλες τιμές υποδέχθηκε η Βόρεια Κορέα τον Κινέζο πρόεδρο Σι - «Άρρηκτη η φιλία» των δύο χωρών
13:26
Χειροπέδες σε 24χρονο που αποπειράθηκε να σκοτώσει την αδελφή του στη Θεσσαλονίκη
13:23
Αιφνιδιαστική επίσκεψη της προσωρινής προέδρου της Βενεζουέλας στην Τουρκία
13:19