Η ψηφιοποίηση μείωσε κατά 80.000 τις επισκέψεις στο Κτηματολόγιο Αθηνών
Το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών
INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ«Όπλο» στη «φαρέτρα» για την απλοποίηση των διαδικασιών στα Κτηματολογικά Γραφεία αποτελεί η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κτηματολόγιο Αθηνών, οι επισκέψεις στο οποίο έχουν μειωθεί κατά 80.000.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέλιος Σακαρέτσιος χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη ο νομικός έλεγχος ενός συμβολαίου γίνεται σε 10 μόλις λεπτά αντί για δύο ώρες.
Ο κ. Σακαρέτσιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, γνωστοποίησε ακόμα ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο σελίδες βρίσκονται στα αρχεία των Υποθηκοφυλακείων, καθώς και ότι σε ένα χρόνο ψηφιοποιήθηκαν 250 εκατομμύρια σελίδες, δηλαδή το 25% του όγκου του αρχείου.
Παράλληλα, χάρη σε αυτές τις διαδικασίες καταργήθηκαν 392 Υποθηκοφυλάκεια.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς είναι όταν έρχεται ένα συμβόλαιο στο Κτηματολόγιο ότι κάποιος πρέπει να το διαβάσει, να το εξετάσει νομικά για να πιστοποιήσει και να εκδοθεί η απόφαση ότι αυτό έχει γίνει σωστά για να μεταβιβαστεί ένα ακίνητο από έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη στον επόμενο» σημείωσε.
«Τώρα με την τεχνητή νοημοσύνη “διαβάζεται” αυτό το συμβόλαιο, βρίσκει τα σημαντικά κομμάτια τα οποία πρέπει να προσέξει το στέλεχος μας για να αποφανθεί σε μια συναλλαγή – και έχουμε μετρήσει ότι από τις δύο ώρες πλέον έχουμε περάσει μέσο όρο στα 10 με 15 λεπτά» κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προκήρυξη 44 θέσεων προϊσταμένων στο Κτηματολόγιο - Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ρωσικά βομβαρδιστικά πέταξαν για επτά ώρες πάνω από την Αρκτική - Η ανακοίνωση της Μόσχας
10:53
Ονδούρα: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υποστηριζόμενος από τον Τραμπ, Νάσρι Ασφούρα
10:41
Hellenic Train: Ενισχύονται τα δρομολόγια του Οδοντωτού από σήμερα λόγω εορτών
10:28
Συντριβή Falcon 50 στην Τουρκία: Χωριό γλίτωσε για 30 δευτερόλεπτα την καταστροφή
10:16