Κατατέθηκαν 56.000 αιτήσεις για το «Σπίτι μου 2» - Πόσες εγκρίθηκαν
Τις 56.000 άγγιξαν οι αιτήσεις επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα Σπίτι Μου 2, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, μάλιστα, έχουν ήδη εγκριθεί οι πρώτες 18 από τις τράπεζες.
«Οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα. Οι τράπεζες συνεργάζονται και στέλνουν εγκεκριμένες αιτήσεις στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, με αποτέλεσμα να ξεκινά η διαδικασία εκταμίευσης δανείων», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι οι τελικοί δικαιούχοι που θα προχωρήσουν στην υπογραφή δανειακών συμβάσεων μπορεί να φτάσουν τους 22.000.
«Επιλεξιμότητα σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση σε τράπεζα για να προχωρήσουν στη διαδικασία. Υπάρχουν και άλλοι που έκαναν αίτηση, αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις» σημείωσε ο κ. Παπαθανάση.
Όπως εξηγεί, στο επόμενο στάδιο, ο ενδιαφερόμενος που έχει πάρει έγκριση πρέπει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα, να τα καταθέσει στην τράπεζα και να προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίου και στην εκταμίευση του δανείου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νίκος Παπαθανάσης: Οι ευρωπαϊκοί πόροι απευθύνονται στο σύνολο της κοινωνίας
Ο Πούτιν είπε ότι ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος, αλλά σιώπησε για τον Μαδούρο και το Ιράν
21:49
Τραβούν ξανά «χειρόφρενο» τα ταξί - Παρατείνουν την απεργία και για 20 και 21 Ιανουαρίου
21:42
Χωρίς ίντερνετ το Ιράν εδώ και μια εβδομάδα εν μέσω διαδηλώσεων
21:34
Η εκτίμηση του Τραμπ για τη Ματσάδο δεν έχει αλλάξει, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο
21:25