Πιτσιλής: Δηλώσεις ΦΠΑ ανά μήνα για όλους τους επαγγελματίες
Μια σειρά από νέες διαδικασίες δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που στόχο έχουν τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και συγκεκριμένα τη μείωση του λεγόμενου «κενού ΦΠΑ», σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής σε συνέντευξη του.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι δρομολογείται αλλαγή στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις.
Όπως εξήγησε, η πρώτη φάση ξεκινά άμεσα, από τη 1η Απριλίου και θα αφορά νεοσύστατες επιχειρήσεις και επαγγελματίες οι οποίοι θα κάνουν έναρξη επαγγέλματος. Έτσι οι νέοι επαγγελματίες θα μπουν στη διαδικασία μηνιαίας υποβολής ΦΠΑ για πρώτη φορά.
«Είναι τρίμηνη υποχρέωση μέχρι σήμερα και μάλιστα αυτή η υποχρέωση θα κρατήσει για δύο χρόνια».
Κατά τη δεύτερη φάση θα μπουν στη διαδικασία υποχρεωτικής μηνιαίας υποβολής και όσοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος από τον Ιανουάριο του 2024.
Και η τρίτη φάση θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2025, με τη διαδικασία προαιρετικής ένταξης για όσους επαγγελματίες το επιθυμούν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Ρεκόρ» φορολογικών δηλώσεων - Πάνω από 313.400 οριστικοποιήσεις σε μια εβδομάδα
Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10
Κλειστός για τα φορτηγά ο κόμβος Ορμενίου - Ουρά χιλιομέτρων στο Τελωνείο των Κήπων
15:10
Δήμος Καλλιθέας για τον αγωγό «σιντριβάνι»: «Το ίδιο συμβάν θα επαναληφθεί»
14:56
Αγρότες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον κόμβο Κερδυλλίων
14:55