Κινήσεις βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας στον κλάδο της βιομηχανίας
Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη.
Σύμφωνα με πηγές, στη σύσκεψη επισημάνθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας όπως, μεταξύ άλλων, η μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, οι απλουστεύσεις στην αδειοδότηση αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει για τη συγκράτηση του ενεργειακού κόστους.
Συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Τσάφος.
Από την πλευρά της βιομηχανίας μετείχε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στη βιομηχανία - «Πρεμιέρα» την Δευτέρα 15/9
Σαράντη στο CNN Greece: Ακριβή η ενέργεια για τη βιομηχανία - Απαραίτητη η κρατική στήριξη
Ποια είναι τα προγράμματα για το στεγαστικό που κάνουν πρεμιέρα φέτος
06:00
ΔΕΔΔΗΕ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ
05:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ για κάθε παιδί
04:00
Έως τις 30 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Fuel Pass - Τα ποσά ανά περιοχή
03:00