Θεοδωρικάκος: Μείωση 8% στα έξοδα για το ενοίκιο - Δέσμευση για μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ
Σούπερ μάρκετ
INTIME NEWSΤο μεγαλύτερο πρόβλημα ακρίβειας σχετίζεται με τη στέγη και την ενέργεια, σημείωσε σε συνέντευξη του ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ανέφερε ότι «τα έξοδα για το νοίκι μειώνονται κατά 8%, καθώς το κράτος από τον Νοέμβριο επιστρέφει ένα νοίκι και για τις τιμές της ενέργειας παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
«Με πράξεις ενισχύουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών - δίνουμε αυξήσεις, μειώνουμε φόρους, επιστρέφουμε ένα ενοίκιο, ελέγχουμε την αγορά - κάνουμε τα πάντα για να βελτιώνουμε την πραγματικότητα της ζωής των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δέσμευση για μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ
«Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της βιομηχανίας τροφίμων δεσμεύτηκαν ότι θα μειώσουν τις τιμές σε 1.000 κωδικούς και πρέπει να το κάνουν. Πρέπει η επιχειρηματικότητα να δείξει στην πράξη την ευθύνη της» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος και προσέθεσε:
«Έχουν την ευθύνη να μειώσουν τιμές σε όσο το μεγαλύτερο αριθμό προϊόντων και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, καθώς ο όγκος των συναλλαγών αυξάνεται συνεχώς. Σε μία αγορά 12 δισ. ευρώ δεν είναι δυνατόν κάποιος να κερδίσει 1,5% δεδομένου ότι υπάρχουν νόμιμοι τρόποι να αυξήσει τα κέρδη του».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυμα Θεοδωρικάκου προς σούπερ μάρκετ: Μειώστε τις τιμές σε 1.000 κωδικούς
Έγκυες και βρέφη στην πρώτη γραμμή του κινδύνου από την κλιματική κρίση
12:45
To Σαν Φρανσίσκο έβαλε τα γιορτινά του για τα Χριστούγεννα - Εντυπωσιακές εικόνες
12:33
Χριστούγεννα στα μπλόκα: Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς - Ανοιχτά διόδια μέχρι το μεσημέρι
12:23
Το τραγούδι της Νταϊάνα Ρος που σπάει τα chart: Τα streams αυξήθηκαν 373% μετά το Stranger Things (vids)
12:19