Ρουμπινί για ελληνική οικονομία: Θα αναπτύσσεται πιο γρήγορα από την Ευρωζώνη
Την δική του ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε στην ελληνική οικονομία ο νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, δηλώνοντας ότι η χώρα αποτελεί παράδειγμα επιτυχίας μέσα στην Ευρωζώνη.
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει κάνει μια μεγάλη επιστροφή μετά την οικονομική κρίση πριν από 15 χρόνια. Η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση των ελλειμμάτων και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. Μάλιστα, ορισμένα από όσα έχει καταφέρει η Ελλάδα είναι πράγματα που θα έπρεπε να κάνει και η υπόλοιπη Ευρώπη», υπογράμμισε και προειδοποίησε για τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον νομπελίστα, η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και, όπως είπε, «θα αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, εφόσον διατηρήσει την ορμή των μεταρρυθμίσεων».
Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η αναφορά του Ρουμπινί στην αμυντική δαπάνη, την οποία χαρακτήρισε επένδυση για το μέλλον και όχι απλή σπατάλη.
«Οι χώρες που επενδύουν στην άμυνα αναπτύσσουν τεχνολογίες που στη συνέχεια αλλάζουν τον κόσμο. Το Διαδίκτυο δημιουργήθηκε από στρατιωτικά προγράμματα, όπως και η αεροπορία ή η πυρηνική ενέργεια. Περισσότερη άμυνα μπορεί να σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερη καινοτομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο - Πτώση στο 1,9%
Το 2025 δημιουργήθηκαν 317.301 νέες θέσεις εργασίας στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου
SPONSORED
Το Ισραήλ «δεν έχει ενημερωθεί» για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν
22:07
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ
22:06
Μητσοτάκης: «Δεν γεφυρώνεται το χάσμα με Σαμαρά, δεν συμφωνούμε σε όλα με Καραμανλή»
21:59
Το Ιράν δηλώνει ότι δεν υπάρχει η συμφωνία που ανακοίνωσε ο Τράμπ - Άγνοια και από το Ισραήλ
21:52