Παπασταύρου: Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στη Σύνοδο της Σύμπραξης για τη Διατλαντική Συνεργασία για την Ενέργεια (The Partnership for Transatlantic Energy Cooperation/P-TEC), στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSIΤην αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, στη διάρκεια συζήτησης για την ελληνική οικονομία στο πλαίσιο της διακυβερνητικής διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια (P-TEC) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Δήλωσε υπερήφανος για τη συμφωνία που υπεγράφη σήμερα, για τη συμμετοχή της αμερικανικής ExxonMobil στην παραχώρηση του «μπλοκ 2» στο Ιόνιο.
Ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο για ισχυρή σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ ενώ αναφερόμενος στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας τόνισε ότι επενδύσαμε σε υποδομές υγροποιοημένου φυσικού αερίου και αγωγούς και ότι ο «κάθετος διάδρομος» φυσικού αερίου αντιπροσωπεύει την προσπάθεια για υλοποίηση μικα αρτηρίας που θα φέρει νέα πνοή στην περιοχή.
«Η Ελλάδα επέστρεψε» ανέφερε ο υπουργός ΕΘνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Πιερρακάκης αναφερόμενος στην πρόοδο στα δημοσιονομικά, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην πρόκληση για κατασκευή αξιόπιστων υποδομών τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας στην περιοχή.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Β. Κικίλιας στάθηκε στη συνεργασία για την ανάπτυξη την αλυσίδας παραγωγής, μεταφοράς και εφοδιασμού με φυσικό αέριο υπενθυμίζοντας ότι το 35 % του διεθνούς στόλου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ελληνόκτητου.
Το χρονικό της παραίτησης της Μαρίας Καρυστιανού: Οι αιχμές για «συστηματικά εμπόδια», οι αντιδράσεις και οι δημοσκοπήσεις
08:37
Τροχαίο στο Λασίθι: Νεκρός ένας 15χρονος - Σοβαρά τραυματισμένος συνομίληκος του
08:30
Κρίσιμη σύσκεψη στο Λευκό Οίκο για το μέλλον της Γροιλανδίας: Ο Τραμπ, το ΝΑΤΟ και η στρατηγική σημασία του νησιού
08:19
Οι πέντε κινηματογραφικές μονομαχίες που «φουντώνουν» τη μάχη των Όσκαρ
08:14