ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το top 10 των επισκεπτών της Αθήνας το 2025

Το top 10 των επισκεπτών της Αθήνας το 2025

Η επιβατική κίνηση του 2025 στο αεροδρόμιο της Αθήνας κατέγραψε νέο ρεκόρ, καθώς υποδέχθηκε περί τα 6,7% επιπλέον επισκέπτες. Κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και το 2026 αν κρίνει κανείς από τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Μάλιστα, 6 στους 10 επιβάτες είναι κάτοικοι εξωτερικού. Ας δούμε από που έρχονται οι επισκέπτες που προτίμησαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους το 2025;

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, την πρώτη θέση στις αφίξεις από την ΕΕ κατέχει η Γερμανία (7%) και ακολουθούν η Γαλλία (6%), η Ιταλία (5%) και η Ισπανία (4%).

Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ΗΠΑ (19%), το Ηνωμένο Βασίλειο (8%) και το Ισραήλ (6%) αποτελούν τις κορυφαίες χώρες εισερχόμενου τουρισμού. Ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Κίνα με 3%.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, την πεντάδα με τους τοπ προορισμούς εντός Ελλάδας συμπληρώνουν η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο, καθώς συγκεντρώνουν το 90% των εισπράξεων και το 83% των συνολιων επισκέψεων.

infographicsarticle-2.jpg