ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ζαχαράκη στο CNN Greece: Μάθημα Φιλοξενίας σε μαθητές δημοτικού από το Σεπτέμβριο

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Μάθημα Φιλοξενίας θα έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν σε μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης των δημοτικών σχολείων οι δάσκαλοι από τη νέα σχολική χρονιά, όπως τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Έκανε λόγο για μια παγκόσμια καινοτομία που σχεδιάστηκε τους τελευταίους 18 μήνες σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, έγινε πράξη και από το Σεπτέμβριο του 2023 μπορεί να διδάσκεται σε περισσότερες ελληνικές τάξεις.

Οι δάσκαλοι θα μπορούν να επιλέγουν το μάθημα της Φιλοξενίας μέσα από τη μεγάλη ψηφιακή αποθήκη μαθημάτων στο εργαστήριο δεξιοτήτων.

«Τα παιδάκια θα κάνουν ένα υπέροχο παραμύθι που τους οδηγεί σαν να είναι οι ίδιες και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτριες και ιδιοκτήτες ενός ξενοδοχείου, πάντα με όρους βιωσιμότητας, πάντα μαθαίνοντας όρους φιλοξενίας και σεβασμού. Και βέβαια θα γίνουν μετά το μάθημα, νομίζω οι καλύτεροι πρεσβευτές κάθε περιοχής», τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού.

Το ανθρώπινο δυναμικό η μεγαλύτερη πρόκληση φέτος για τον Τουρισμό

Χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον ελληνικό τουρισμό φέτος την υπόθεση του ανθρώπινου δυναμικού.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διευκολύνει ανθρώπους από τρίτες χώρες να έρθουν στην Ελλάδα για να καλύψουν κενά όπου πιθανότατα δεν καλύπτονται με το προσωπικό της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την υποχρεωτική πλέον κλαδική σύμβαση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη για αύξηση των αποδοχών και την τήρηση του ωραρίου εργασίας.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει αύξηση στις αποδοχές, όπως επίσης και μια ευρύτερη τήρηση του ωραρίου που είναι πάρα πολύ σημαντική», τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

Αυξημένες οι αφίξεις προς την Ελλάδα, αυξημένα και τα έσοδα

Η υφυπουργός είπε ακόμη πως είναι μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι αυξημένες αφίξεις και πτήσεις προς τη χώρα μας, η υψηλότερη πληρότητα που υπάρχει και σε αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε.

«Είχαμε το καλύτερο πρώτο δίμηνο όλων των εποχών. Αυξημένα τα έσοδα κατά 77% σε σχέση με τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2022. Άρα είναι πολύ ευοίωνα τα μηνύματα» τόνισε η κ. Ζαχαράκη και εξέφρασε την πεποίθηση πως μπορεί να υπάρξει υπέρβαση των εσόδων του τουρισμού το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ