ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Philipp Kunze (BayWa r.e.): Αναγκαίο να συνεχιστεί η δέσμευση της Ελλάδας στην ενεργειακή μετάβαση

Newsroom

Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πρωταθλήτρια στον τομέα της Πράσινης Ενέργειας, εκτιμά ο κ. Philipp Kunze, Managing Director της BayWa r.e. Projects για την Ελλάδα, μιλώντας στο CNN Greece από το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Kunze αναφέρει πως το 2022 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για την ανανεώσιμη ενέργεια στην Ελλάδα, η οποία άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού, με την εγκατεστημένη ισχύ των ΑΠΕ να φτάνει την επίδοση-ρεκόρ των 1,3 GW. «Η εταιρεία μας, BayWa r.e., κλείνει δέκα χρόνια στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής 17 projects ηλιακής και αιολικής ενέργειας» ανέφερε, προσθέτοντας πως η χώρα μας διαθέτει τις βάσεις για να αναπτυχθεί περαιτέρω στον τομέα αυτό.

Με το 2023 να είναι χρονιά εκλογών όμως, είναι απαραίτητο η νέα κυβέρνηση να δείξει την ίδια δέσμευση στην ενεργειακή μετάβαση, ανέφερε ο κ. Kunze, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συνεργασίας, προκειμένου η πράσινη μετάβαση να γίνει πραγματικότητα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την BayWa r.e., η περίοδος μέχρι το 2030 είναι κρίσιμη. «Καθώς εισάγουμε ολοένα και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, η ενεργειακή μετάβαση γίνεται περισσότερο περίπλοκη» υπογράμμισε ο κ. Kunze, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενός σταθερού νομοθετικού πλαισίου για την επιτυχία της ενεργειακής μετάβασης.

Επιπλέον, αναφερόμενος στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, ο κ. Kunze τόνισε ότι αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να τεθούν τώρα οι βάσεις για την επιτυχή κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και της βιομηχανίας και επισήμανε ότι η BayWa r.e. διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία προκειμένου να συμβάλει στην επιτυχή ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας.

Τέλος, ο Managing Director της BayWa r.e. Projects για την Ελλάδα, ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες με στόχο την υλοποίηση έργων που θα τις ωφελήσουν.