ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μπαλωμένος στο CNN Greece: Μεγάλο στοίχημα για την ΕΤΑΔ η εξυγίανση του χαρτοφυλακίου

Newsroom

Στα μεγάλα στοιχήματα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και τις κινήσεις που γίνονται στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Μπαλωμένος, εντεταλμένος σύμβουλος και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ μιλώντας στο CNN Greece κατά το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου σχεδιάζει ένα πενταετές στρατηγικό πλάνο το οποίο θα την οδηγήσει στην επόμενη μέρα, ώστε να γίνει πιο παραγωγική, να μπορεί να αντιλαμβάνεται πιο γρήγορα τις συνθήκες της αγοράς και να προσαρμόζεται σε αυτές, να έχει μια υψηλή κοινωνική ανταποδοτικότητα και ταυτόχρονα να προσφέρει στους μετόχους της οικονομική ανταποδοτικότητα» σημείωσε ο κ. Μπαλωμένος.

Επεσήμανε πως «μεγάλα στοιχήματα για την εταιρεία είναι να μπορέσει να ξεκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της. Εμείς το λέμε: εξυγίανση του χαρτοφυλακίου. Να γίνει μια μικρότερη, ευέλικτη εταιρεία, η οποία θα συνεργάζεται με τους διάφορους φορείς της αγοράς που θα μπορεί να γίνει, στο τέλος της ημέρας, ο πραγματικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου όσον αφορά τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας».

Ως προς το όφελος που θα έχει ο μετασχηματισμός που επιχειρείται, για τον Έλληνα πολίτη, ο κ. Μπαλωμένος επεσήμανε:

«Θα έχει ταχύτητα στη διαχείριση και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Τη δυνατότητα μέσω των συνεργειών, να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Θα δημιουργηθεί ένας μετασχηματισμός στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεχόμαστε πάνω από 1.000 αιτήματα κάθε χρόνο. Συνεργαζόμαστε με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου αλλά και με ιδιώτες. Κατά συνέπεια, μειώνοντας τους χρόνους απόκρισης στα διάφορα αιτήματά τους, νομίζω θα επιτύχουμε κάτι εξαιρετικά καλό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ