ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λυμπεροπούλου στο CNN Greece: H Ελλάδα στον χάρτη των επενδυτικών προορισμών

Newsroom

Για το τοπίο των επενδύσεων στην Ελλάδα και τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η ΕΑΤΕ μίλησε στο CNN Greece η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Συγκεκριμένα, η κ. Λυμπεροπούλου αναφέρθηκε στα δημόσια και ευρωπαϊκά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, πρώην ΤΑΝΕΟ, με σκοπό την επένδυση τους στην αγορά για να συσταθούν καινούργια επενδυτικά ταμεία, που θα επενδύουν κυρίως ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

«Έχουμε 2,1 δισ. ευρώ υπό διαχείριση την περίοδο και έχουμε ήδη δεσμεύσει πάνω από 370 εκατομμύρια ευρώ σε 15 νέα επενδυτικά σχήματα από έμπειρες ομάδες, αλλά και νέες ομάδες».

Όπως τόνισε, υπάρχει ενδιαφέρον και για σύσταση διαχειριστικών ομάδων που θα διαχειριστούν χρήματα τα οποία θα επενδύσουν σε ελληνικές επιχειρήσεις και πρόσθεσε πως παράλληλα, «βοηθάει και όλο το σύστημα, διότι υπάρχουν όλα τα συστατικά σήμερα στη σωστή θέση, υπάρχει διαθεσιμότητα κεφαλαίων, υπάρχουν έμπειρες και νέες δυναμικές ομάδες διαχειριστών, υπάρχουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες, υπάρχει πολύ εκπαιδευμένο, καλά μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα μας και υπάρχουν και κάποιες πρόσφατα μεγάλες επιτυχίες από ελληνικές εταιρείες που είτε αγοράστηκαν είτε εξαπλώθηκαν διεθνώς και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών από όλο τον χώρο».

H Ελλάδα στον χάρτη των επενδυτικών προορισμών

Υπάρχει τεράστια εξωστρέφεια και από τις επιχειρήσεις και από τα επενδυτικά funds αλλά και από την πολιτεία, σημείωσε η κ. Λυμπεροπούλου, ερωτηθείς αν η Ελλάδα βρίσκεται στον χάρτη των επενδυτικών προορισμών.

«Να σημειώσω εδώ και να προσθέσω ότι η ΕΑΤΕ έχει μεγάλες συνεργασίες με μεγάλους επενδυτικούς ομίλους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» και πρόσθετε πως υπάρχει «στενή συνεργασία με τη Γαλλική Αναπτυξιακή Τράπεζα που μας συμβουλεύει, μας καθοδηγεί και κάνουμε ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών».

Ενώ πρόσθετε πως στον χώρο των venture capitals και των επενδύσεων «γίνονται πράγματα, γίνονται επενδύσεις, υπάρχει ένας παλμός και υπάρχει μια κατάσταση που πρέπει να εδραιωθεί, να κλειδωθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ