ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Καλαφατάς στο CNN Greece: Σημαντική η συνεισφορά του ιατροτεχνολογικού κλάδου και στην οικονομία

Newsroom

Στο διαρκώς διευρυνόμενο αποτύπωμα του κλάδου των ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην οικονομία αλλά και στα σημαντικά αποτελέσματα για την υγεία των ανθρώπων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KALTEQ Α.Ε., Παναγιώτης Καλαφατάς, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Ο τζίρος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων το 2021 ανήλθε σε 1,2 δισ. και το 2022 είχε μια αύξηση 8%, στο 1,3 δισ., με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει σαν οικονομικό- έμμεσο και άμεσο αποτύπωμα- στην ελληνική οικονομία» σημείωσε. «Είναι ένας σημαντικός κλάδος με επίπτωση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στον ρόλο που έχει διαδραματίσει η τεχνολογία ο κ. Καλαφατάς επεσήμανε ότι «η τεχνολογία ''τρέχει'' και υπάρχουν πολλές εξελίξεις, τις οποίες σε κάποιο επίπεδο δεν μπορούμε και να τις παρακολουθήσουμε, είναι τόσο γρήγορες».

«Στόχο έχουν την επέκταση της ζωής του ανθρώπου και τη βελτίωση της ποιότητας της» εξήγησε, προσθέτοντας πως πλέον τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ