ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Vassileva στο CNN Greece: Τα οφέλη της ψηφιοποίησης και των πληρωμών για τους πολίτες

Newsroom

Στην ανάγκη για την περαιτέρω ενίσχυση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του Δημοσίου και όχι μόνο προκειμένου να αυξηθούν τα οφέλη για το κράτος, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αναφέρεται η Sevi Vassileva, αντιπρόεδρος της VISA και γενική διευθύντρια για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Μάλτα, μιλώντας στο CNN Greece στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η κα Vassileva μιλά για τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εταιρείες τεχνολογίας πληρωμών όπως η VISA αναφορικά με την αξιοποίηση των συγκεντρωτικών δεδομένων που υπάρχουν διάθεσιμα από τις ψηφιακές συναλλαγές που επεξεργάζεται η VISA, ενώ αναφέρεται και στο πως γίνεται πιο εύκολος ο διαμοιρασμός επιδομάτων αλλά και η διεκπεραίωση δράσεων του κράτους προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Όπως, επίσης, αναφέρεται και στις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η αξιοποίηση των δεδομένων σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός αλλά και οι μεταφορές. Και σημειώνει ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά την προσπάθεια για να μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα πληρωμών για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ