ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Trovato (Airbnb): Τετραπλάσιος ο ρυθμός αύξησης των μακροχρόνιων διαμονών στην Ελλάδα

Newsroom

Στην σημαντική ενίσχυση του ρεύματος των ψηφιακών νομάδων προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ο Giacomo Trovato, γενικός διευθυντής της airbnb για την νοτιοανατολική Ευρώπη μιλώντας στο CNN Greece στο πλαίσιο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με τον κ. Trovato, το 2022, οι κρατήσεις της airbnb παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με το 2019. Αλλά η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τον μέσο όρο και ειδικά σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές προς αυτήν χώρες στην Ευρώπη, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μακροχρόνιες διαμονές, δηλαδή οι διαμονές τουλάχιστον ενός μήνα, αυξήθηκαν με ρυθμό που είναι τετραπλάσιος στην Ελλάδα σε σχέση με τις βραχείας διαρκείας διαμονές μεταξύ 2022 και 2019.

Όσον αφορά την κριτική που υπάρχει σε ορισμένους τουριστικούς προορισμούς, ο κ. Trovato επισημαίνει ότι «η κριτική όταν αυτό το φαινόμενο εκρήγνυται, πρέπει να γίνει αποδεκτή, να αναγνωριστεί. Και νομίζω ότι ο δρόμος προς τα εμπρός είναι πραγματικά να ακούσουμε, να καταλάβουμε ποιο είναι το πρόβλημα και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ