ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το Υπερταμείο στην 1η Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green

Newsroom

Με μια σειρά από εξαιρετικά επίκαιρες ομιλίες αλλά και πρωτοποριακές δράσεις και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας συμμετέχει το Υπερταμείο στην 1η Διεθνή Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, Forward Green (FG Expo) που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 8 έως και τις 10 Ιουνίου.

Μάλιστα, το σύνολο των ομιλιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, 9 και 10 Ιουνίου, θα προβληθούν και σε Live Streaming μέσω του CNN Greece.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη ατζέντα των ομιλιών εδώ

Σημειώνεται ότι η 1η Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, Forward Green (FG Expo) είναι μία πρωτοβουλία της HELEXPO που έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης για τη χώρα, βασισμένη στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων για βιώσιμη ανάπτυξη και εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Η έκθεση απευθύνεται σε εταιρίες, φορείς, οργανισμούς και κυβερνητικούς παράγοντες που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και έξυπνες συνεργασίες, θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος, στην αύξηση της βιωσιμότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών, δημιουργώντας παράλληλα, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το πρόγραμμα των δράσεων του Υπερταμείου

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Forward Green Expo, το Υπερταμείο έχει προγραμματίσει μια σειρά από συζητήσεις για επίκαιρα θέματα που αφορούν την κυκλική οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα.
Οι θεματικές που θα καλυφθούν ενδεικτικά είναι τo Real Estate στην ESG εποχή, το Υπεύθυνο Waste Management, οι Βιώσιμες επενδύσεις σε παραγωγικές υποδομές, η Κλιματική Αλλαγή ως καταλύτης στον πράσινο μετασχηματισμό, το Περιβάλλον και η Αστική Βιωσιμότητα, η Εξοικονόμηση ενέργειας και η προώθηση της προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και η Κυκλική Οικονομία και η προσβασιμότητα στα Ταχυδρομεία.

Επιπλέον, στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται οι Επενδύσεις με αντίκτυπο στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Αναβάθμιση των Νοσοκομείων της χώρας και η Κυκλική Οικονομία, οι Πρωτοβουλίες του Υπερταμείου για το ανθρώπινο δυναμικό των θυγατρικών του καθώς και οι δράσεις ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης στο χαρτοφυλάκιό του οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ καθώς και οι Λιμένες, Μαρίνες και Δάση στην εποχή της Βιωσιμότητας.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν στελέχη του Υπερταμείου, εκπρόσωποι των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου του Υπερταμείου καθώς και εκπρόσωποι της κοινότητας των startups και της Κοινωνίας των Πολιτών , ενώ το συντονισμό θα πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος του CNN Greece, Δημήτρης Μαλλάς.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν απευθείας στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook και να επισκεφθούν τις σελίδες του Υπερταμείου στο Facebook και στo LinkedIn.