ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ε. Παναγιώτου στο CNN Greece: Οι προτεραιότητες του μετασχηματισμού των τραπεζών την επόμενη μέρα

Newsroom

Στον ρόλο και τις προτεραιότητες του μετασχηματισμού των τραπεζών τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο κ. Ερνέστος Παναγιώτου, Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού και επιχειρησιακής Στρατηγικής της Εθνικής Τράπεζας, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του FinForum 2023.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιώτου, «ο ρόλος μας αυτός καθ΄ αυτός δεν αλλάζει. Διαχρονικά καλούμαστε να στηρίξουμε την ανάπτυξη και τα πλάνα των πελατών μας, νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτελέσουμε αυτό τον ρόλο αλλάζει, καθώς αλλάζει το περιβάλλον και οι προτιμήσεις των πελατών μας».

Εξήγησε ότι «οι πελάτες μας αναζητούν ξανά από εμάς υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες κι έναN πιο συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ζητούν πιο γρήγορες, πιο ευέλικτες διαδικασίες κι εκεί το ψηφιακό κομμάτι του μετασχηματισμού είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης ολόκληρη η οικονομία προχωρά με μία ενεργειακή, πράσινη μετάβαση, την οποία θα κληθούμε να στηρίξουμε με χρηματοδοτήσεις αλλά και με ένα συμβουλευτικό χαρακτήρα».

«Όλα αυτά διαμορφώνουν την επόμενη μέρα για τον κλάδο μας και είναι οι προτεραιότητες των επόμενων χρόνων του μετασχηματισμού μας» τόνισε ο κ. Παναγιώτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ