ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ν. Καραμούζης στο CNN Greece: Μεγάλη πρόκληση να αυξηθούν οι επενδύσεις με πολύ υψηλούς ρυθμούς

Newsroom

Τα σημαντικότερα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να οδηγηθεί η χώρα σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης υπογράμμισε ο κ. Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος της Grant Thorton Φορολογικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και  Executive Chairman στο SMERemediumCap μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του FinForum 2023.

Πολιτική σταθερότητα, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ανταγωνιστικό κόστος χρήματος, σταθερότητα των θεσμών καθώς και η αίσθηση και εμπιστοσύνη επενδυτών και πολιτών ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, δημιουργούνται ευκαιρίες απασχόλησης και νέες επενδύσεις και η χώρα γίνεται πιο εξωστρεφής, αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη το «συνολικό πακέτο που θα μας οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και σε ευημερία για τους πολλούς που είναι και το ζητούμενο στο τέλος της ημέρας».

«Την επόμενη μέρα πρέπει να δουλέψουμε ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής. Υπάρχει μία μεγάλη πρόκληση να αυξηθούν οι επενδύσεις με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Την περασμένα δεκαετία είχαμε μία υστέρηση 10 δισ. και πρέπει να καλύψουμε αυτό το κενό. Έχουμε μείνει πολύ πίσω, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα καλυφθεί τα επόμενα χρόνια με προσπάθεια και σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την παραγωγική δομή της χώρας» τόνισε ο κ. Καραμούζης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ