ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λεκκός στο CNN Greece: Στο «ραντάρ» επενδυτικών κεφαλαίων η Ελλάδα με την επενδυτική βαθμίδα

Ρομίνα Νικηφόρου Ρομίνα Νικηφόρου - CNN Greece

Θετικές επιπτώσεις τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στον τομέα των ελληνικών χρηματαγορών αναμένει πως θα έχει η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας ο κ. Ηλίας Λεκκός, Chief Economist, Επικεφαλής Οικονομικής Ανάλυσης και Επενδυτικής Στρατηγικής του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του FinForum 2023.

«Στο κομμάτι της πραγματικής οικονομίας το θετικό αντίκτυπο θα φανεί κυρίως σε σημειολογικό επίπεδο. Όπως το 2010 οι συνεχείς υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτέλεσαν την αρχή των προβλημάτων και της δεκαετούς κρίσης, έτσι και τώρα η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα θα σηματοδοτήσει το τέλος αυτής της περιπέτειας και την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα» εξήγησε.

Όσον αφορά στο κομμάτι των χρηματιστηριακών αγορών, εκτίμησε πως «θα δούμε την Ελλάδα να μπαίνει στο ''ραντάρ'' επενδυτικών κεφαλαίων τα οποία εκ του καταστατικού τους απαγορεύεται να επενδύσουν σε χρεόγραφα και αγορές που δεν έχουν την επενδυτική βαθμίδα». Πρόσθεσε πως πρόκειται για σημαντικά κεφάλαια από τεράστια συνταξιοδοτικά και επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού που θέλουν την Ελλάδα μέρος του χαρτοφυλακίου τους αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να επενδύσουν στη χώρα μας. «Αυτό θα αλλάξει μόλις η Ελλάδα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ