ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αναστασάτος στο CNN Greece: Υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση επενδύσεων

Newsroom

Στην επενδυτική βαθμίδα και τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα αναφέρθηκε ο κ. Τάσος Αναστασάτος, επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου της Eurobank, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του FinForum 2023.

«Η επενδυτική βαθμίδα είναι αναγκαία αλλά μη ικανή συνθήκη για την προσέλκυση επενδύσεων και δη, μακροχρόνιων επενδύσεων σε πραγματική κεφάλαια που είναι και αυτό που έχει κυρίως ανάγκη η ελληνική οικονομία» σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασάτος, «η επενδυτική διαβάθμιση βελτιώνει τη φήμη της χώρας ως επενδυτικού προορισμού κι επομένως την καθιστά πιο ορατή στα μάτια των διεθνών επενδυτών. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα σε κάποια από τα επενδυτικά κεφάλαια τα οποία εκ του καταστατικού τους δεν δύνανται να επενδύουν σε χώρες που δεν έχουν επενδυτική διαβάθμιση, να αρχίσουν να εξετάζουν τη χώρα ως δυνητικό προορισμό. Αυτά κυρίως αφορούν όμως τις χρηματοοικονομικές επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά από την άλλη πλευρά τις επενδύσεις σε πραγματικά κεφάλαια επεσήμανε πως «η προσμέτρηση είναι πολύ πιο μακροχρόνια και αφορά πολύ περισσότερες παραμέτρους της ελκυστικότητας του οικονομικού περιβάλλοντος».

«Προφανώς κάποια από αυτά συνοψίζονται από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά σε βάθος χρόνου είναι η ίδια η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που βελτιώνει την εικόνα της χώρας στα μάτια των επενδυτών και άρα την προσέλκυση επενδύσεων» υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ