ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σοφία Ζαχαράκη στο CNN Greece: Η εξίσωση του Δημογραφικού είναι δύσκολη

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Για τα εργαλεία που έχει στην «φαρέτρα» του το κυβερνητικό επιτελείο για να αντιμετωπίσει το στεγαστικό πρόβλημα και τη σύνδεση του με το δημογραφικό μίλησε στην κάμερα του CNN Greece, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της Prodexpo 2023.

Συγκεκριμένα, η κ. Ζαχαράκη ανέλυσε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα της στέγασης και σημείωσε ότι συνολικά θα διατεθούν 2,2 δισ. ευρώ για τη στεγαστική πολιτική, καθώς στα 1,7 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν πέρυσι, προστέθηκαν 599 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

«Πρέπει να κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ως κυβέρνηση, όχι ως παρατηρητές, αλλά ως νομοθέτες, κυρίως στο να συντονίσουμε όλα τα υπουργεία όλα μαζί, αλλά και τους φορείς», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη.

Μάλιστα, η υπουργός τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό το τοπικό και περιφερειακό σκέλος αυτής της μάχης» προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πως έχει δημιουργήσει ένα μείγμα μέτρων, με τη συνεργασία διαφόρων υπουργείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ